Pääkirjoitus: Suden kan­nan­hoi­dol­li­nen jahti on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa mah­dol­li­sim­man pian

Kolumni: Ur­baa­ni­suo­ma­lais­ten li­han­syö­jien it­se­pe­tos etsii ver­tais­taan kaupan li­ha­tis­kil­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

It­se­näi­syys­päi­vän aattona kan­sain­vä­li­nen it­se­näi­syys­juh­la Ro­va­nie­mel­lä

Rovalan kotoutumiskoulutuksen opiskelijat tarjoavat makuja maailmalta.

Rovalan kotoutumiskoulutuksen opiskelijat ovat valmistelleet torstain itsenäisyysjuhlaa jo alkuviikosta. Tarjolla on kansainvälisiä maistiaisia.
Rovalan kotoutumiskoulutuksen opiskelijat ovat valmistelleet torstain itsenäisyysjuhlaa jo alkuviikosta. Tarjolla on kansainvälisiä maistiaisia.
Kuva: Paula Frantti-Niemelä

Torstaina, itsenäisyyspäivän aattona juhlistetaan Rovaniemellä Rovalan monikulttuurisuustyön 30-vuotisjuhlaa ja Suomen itsenäisyyttä. Juhlan järjestävät Rovala-opiston kotoutumiskoulutus ja Rovalan monikulttuurisuuskeskus MoniNet.

Rovalan Setlementti ry:n toimintayksiköistä erityisesti Rovala-Opisto, Monikulttuurikeskus MoniNet ja Rovaniemen kansalaisopisto ovat kehittäneet Rovaniemellä aktiivisesti maahanmuuttotyötä. Kantavana toimintaperiaatteena on ollut yksilöä arvostava ja kunnioittava ihmisläheisyys, asiakaslähtöisyys ja yhteisöllisyys.

Kotoutumisen tukena tärkeässä roolissa ovat olleet muun muassa yksilöllinen ohjaustyö, suomen kielen opiskelu ja suomalaiseen yhteiskuntaan sekä työelämään integroitumisen helpottaminen. Alueen elinkeinoelämän kanssa tehtävän yhteistyön merkitys on ollut myös suuri.

Asiakkaat ja opiskelijat ovat vuosien varrella tulleet yli 60 eri maasta.

Monikulttuurinen itsenäisyyspäivän juhla järjestetään torstaina Kansalaistalolla. Kaikille avoimessa tapahtumassa on kansainvälistä tunnelmaa ja pieniä maistiaisia eri puolilta maailmaa. Kello 13.30 tapahtuma huipentuu Rovalan musalinjan järjestämään yhteislauluhetkeen Suomen itsenäisyyspäivän ja suomalaisen kulttuurin hengessä.

Makuja maailmalta, sanoja Suomesta, monikulttuurinen itsenäisyysjuhla to 5.12. klo 11–14 Kansalaistalolla MoniNetissä.
Korjaus 4.12. klo 9.35. Tapahtuman järjestävät kotoutumiskoulutus ja MoniNet.