Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Itä­me­ren put­ki­vuo­dot osoit­ta­vat Suomen haa­voit­tu­vuu­den, rai­de­yh­teys Jää­me­rel­le olisi huol­to­var­muu­den kan­nal­ta en­si­ar­voi­sen tärkeä

Pääkirjoitus // 29.9.2022

Venäjältä Saksaan kulkevassa Nord Stream -kaasuputkijärjestelmässä on todettu kolme vuotoa Ruotsin ja Tanskan aluevesillä. Vuotojen syytä ei ole vielä vedenpitävästi selvitetty.

Lähes varmaa tässä vaiheessa on se, että vuodot eivät ole onnettomuuksia. Ne on aiheutettu tahallaan, sanoi Tanskan pääministeri Mette Fredriksen tiistaina.

Vuotoalueelta mitattiin maanantaina kaksi järistystä. Ruotsin kansallinen seismologinen verkosto kuvaili niitä räjähdyksiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.