Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Italian taivas on jälleen sininen ja maa on mat­kal­la me­nes­tyk­seen EM-ki­sois­sa – "Takana on synkkä jakso Az­zur­rin his­to­rias­sa"

Italia floppasi ulos vuoden 2018 MM-kisoista. Sen jälkeen Azzurrin puikkoihin astui Roberto Mancini, jonka johdolla joukkue on pelannut jo 30 perättäistä ottelua ilman tappiota. EM-turnauksessa Italia rynnisti pudotuspeleihin kolmella voitolla ja 7–0-maalierolla.

Jalkapallon MM-turnaushistorian jokainen voittajajoukkue on uniikki yhdistelmä aikansa suurimpia pelaajia, mutta Italian vuoden 2006 maailmanmestariryhmä erottuu jopa siitä joukosta poikkeuksellisilla tähdillään.

Muiden muassa Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Francesco Totti ja Alessandro del Piero kiidättivät Azzurrin MM-titteliin.

Buffon ja Pirlo johdattivat yhdessä nuoren hurjapään Mario Balotellin kanssa Italian vielä 2012 EM-finaaliin, mutta sen jälkeen saapasmaan taival arvoturnauksissa ei ole kestänyt pitkään.

Vuoden 2018 MM-karsinnoissa Ruotsi nöyryytti yhtä jalkapallomaailman suurimmista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.