Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Italian taivas on jälleen sininen ja maa on mat­kal­la me­nes­tyk­seen EM-ki­sois­sa – "Takana on synkkä jakso Az­zur­rin his­to­rias­sa"

Italia floppasi ulos vuoden 2018 MM-kisoista. Sen jälkeen Azzurrin puikkoihin astui Roberto Mancini, jonka johdolla joukkue on pelannut jo 30 perättäistä ottelua ilman tappiota. EM-turnauksessa Italia rynnisti pudotuspeleihin kolmella voitolla ja 7–0-maalierolla.

Jalkapallon MM-turnaushistorian jokainen voittajajoukkue on uniikki yhdistelmä aikansa suurimpia pelaajia, mutta Italian vuoden 2006 maailmanmestariryhmä erottuu jopa siitä joukosta poikkeuksellisilla tähdillään.

Muiden muassa Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Francesco Totti ja Alessandro del Piero kiidättivät Azzurrin MM-titteliin.

Buffon ja Pirlo johdattivat yhdessä nuoren hurjapään Mario Balotellin kanssa Italian vielä 2012 EM-finaaliin, mutta sen jälkeen saapasmaan taival arvoturnauksissa ei ole kestänyt pitkään.

Vuoden 2018 MM-karsinnoissa Ruotsi nöyryytti yhtä jalkapallomaailman suurimmista.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita