Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Kit­ti­läs­sä uusia al­tis­tu­mis­paik­ko­ja, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä yh­dek­sän uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa nol­la­päi­vä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Iso se­kaan­nus Ro­va­nie­mel­lä

Rovaniemen sijoitustoiminnassa on iso sekaannus vallalla. On poliisitutkintaa sijoituksista ja tilintarkastajan muistutuksia sijoitusten kotiuttamisesta. Poliitikot ovat ottaneet kantaa tilintarkastajan muistutuksiin ja lehdistö rientänyt puolustamaan kaupunginjohtajaa, johon muistutukset kohdistuvat. Niissä on kyse toimivallan ylityksestä sijoitusten kotiuttamisessa ja oikeudellisten konsulttipalveluiden hankinnasta ilman kilpailutusta.

Kaupunginjohtaja kiistää väärän menettelyn, mutta kaupunginhallitus on jo varauksin todennut, että muistutuksille on perusteita. Toimivallan ylitys on poliittisesti hoitunut kuntoon, kun hallitus on jälkeenpäin todennut, että toimenpide on ollut tarpeen samalla, kun se on jättänyt käyttämättä otto-oikeuttaan. Tuossa vaiheessa päätöstä olisi voinut vielä muuttaa. Mahdollisten ”syyllisten joukko” onkin jo aika laaja. Onko kaupungille syntynyt menettelyistä vahinkoa? Selvältä näyttää, että mainehaittaa, mutta entä muuta?