ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Inf­luens­sa­ro­ko­tuk­set alkavat mar­ras­kuus­sa Ro­va­nie­mel­lä, aikaa ei voi vielä varata – Koronaa on syytä yhä varoa

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat jälleen syksyllä lähteneet nousuun, tiedottaa Rovaniemen kaupunki.

Taudilta suojautumiseksi ja riskiryhmien suojaamiseksi on edelleen syytä noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Rokotukset kannattaa ottaa suositusten mukaisesti.

Suosituksena on edelleen, että kuntalaiset käyttävät kasvomaskia, kun he asioivat sosiaali- ja terveydenhuollossa eli esimerkiksi terveysasemilla.

Muutoin Rovaniemen kaupunki suosittelee noudattamaan THL:n suositusta eli käyttämään kasvomaskia oman harkinnan mukaan.

Sairaalakuormitus kasvanut

Rovaniemen kaupungin kuntoutussairaalassa hoidetaan tällä hetkellä useita koronaviruspotilaita. Tämän vuoksi osastolle K3 on asetettu tiettyihin huoneisiin vierailukielto 12. lokakuuta asti  Osastoilla K1 ja K2 voi vierailla normaalisti.

Influenssan joukkorokotukset alkavat marraskuussa.

Influenssarokotuksiin ei vielä voi varata aikaa, mutta influenssarokotuksia annetaan jo nyt koronan tehosterokotteen yhteydessä influenssarokotuksen kohderyhmille.

Kaupunki tiedottaa influenssarokotuksista tarkemmin lokakuun lopussa