Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ina­ris­sa bensan lit­ra­hin­ta lä­hes­tyy kahta euroa – Lapissa vielä epä­sel­vää, milloin ja kuinka paljon auton tank­kaa­mi­nen kal­lis­tuu

Kovin monta yllätystä ei enää tarvita, niin jotkut lappilaiset bensiinkauppiaat voivat joutua pyytämään litrasta jopa yli kaksi euroa.

Autoilu kallistuu, kun polttoaineverojen korotukset astuvat voimaan 1. elokuuta. Vielä on kuitenkin epäselvää, kuinka paljon ja millä aikataululla.

Lapin Bensiinikauppiaat ry:n puheenjohtaja Vappu Mettiäinen uskoo, että veronkorotukset siirtyvät Lapissa suoraan polttoaineiden ulosmyyntihintoihin.

–  Uskon, että veronkorotus laitetaan kokonaan siihen hintaan. Polttoaineessa kate on niin pieni, että tällaiseen veronkorotukseen täytyy reagoida.

Katteissa ei ole tinkimisen varaa. Mettiäinen arvioi, että Lapissa bensanmyyjien katteet ovat noin 5–10 senttiä.

Lisäksi bensiinikauppiaat ovat olleet poikkeusvuonna erityisen riippuvaisia polttoaineiden katteista, sillä korona sulki ravintoloita ja pelikoneita pitkäksi aikaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita