Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­ta­voit­tei­siin ta­lout­ta tukeva polku

Tulevan hallituksen ilmastopolitiikan tärkein asia on investoinnit. On investoitava toimialat irti fossiilisista – uuteen puhtaiden teknologioiden sekä materiaalien tuotantoon ja puhtaan energian tuotantoon.

Suomella on paljon vahvuuksia, mutta investointien toteutuminen ei ole itsestäänselvyys. Kansainvälinen kilpailu vihreistä investoinneista kiristyy sekä EU:n ja USA:n välillä että EU:n sisällä. Investointien kotiuttaminen edellyttää kilpailukykymme vahvistamista sekä vakaata ja ennakoitavaa toimintaympäristöä.

Teollisuudessa on miljoonien tonnien päästövähennyspotentiaali. Kyse on isoista yksittäisistä investoinneista muun muassa metallinjalostuksessa ja kemianteollisuudessa. Jotta ne voivat toteutua, sujuva luvitus on ykkösasia. Jos päästöjä vähentävät investoinnit juuttuvat lupaviidakkoon, 2030 ja 2035 ilmastotavoitteita ei saavuteta. Myös osaavan työvoiman saatavuus on tärkeää.

Runsas puhtaan, toimitusvarman ja edullisen energian tarjonta on perusta teollisille investoinneille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.