Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­ta­voit­teet epä­rea­lis­ti­sia

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän ehdotuksen mukaan Suomen sähköautotavoitetta tulisi tarkistaa niin, että 2030 tavoitteeksi asetettaisiin jopa 700 000 sähköautoa. Ehdotus on kuolleena syntynyt.

Mistä kotitaloudet pystyvät hankkimaan autojen ostoon tarvittavan rahoituksen? Parempi olisi poistaa autovero, joka vaikuttaa nopeammin autokannan uusiutumiseen vähäpäästöisiin autoihin. Vihreiden ministereiden Ohisalon ja Mikkosen pohdinta polttoaineveron korottamisesta tyhjentäisi nopeasti maaseudun Pohjois-Suomessa.

Hallitus ei ole selvittänyt sähköautojen vaikutusta sähkönkulutukseen. Latauspisteverkosto ei ole koko maata kattava. Päästöjen vähentämiseen pitää pyrkiä, mutta riittävän pitkällä aikavälillä, ettei se rasita kohtuuttomasti yrityksiä ja kotitalouksia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita