Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kolumni
Tilaajille

Il­mas­to­pää­tök­sis­tä tulee hä­viä­jiä, oi­keu­den­mu­kai­suut­ta tar­vi­taan – Syksyn bud­jet­ti­rii­hes­sä pää­tök­set 11 mil­joo­nan hii­li­di­ok­si­di­ton­nin alen­ta­mi­ses­ta

Syksyn budjettiriihessä pitäisi tehdä päätökset toimista, joilla Suomen hiilidioksidipäästöjä alennetaan 11 miljoonan hiilidioksiditonnin verran.

Määrä on iso, mutta poliittisesti vaikeaksi siitä arvioidaan puolet. Kiistanalaiset vähennykset pitäisi saada kasaan maataloudesta ja liikenteestä. Toinen puoli kertyy yritysten päästövähennystoimilla ja päästökaupan avulla.

Jos poliittisesti kiistanalaista 5-6 miljoonan tonnin päästövähennystä suhteuttaa, se on samaa suuruusluokkaa kuin turpeen energiankäytön päästöt tai noin puolet tieliikenteen päästöistä.

Kun päätökset koskettavat suurta osaa suomalaisista, puolueet ovat ajaneet tykistönsä asemiin omia äänestäjiään puolustamaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi