Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Luonnonsuojelu: Ro­va­nie­men luo­teis­kul­mal­la si­jait­se­va tun­te­ma­ton luon­to­hel­mi on Lapin vanhin suo­je­lu­alue

Tilaajille

Ilman ko­ronapas­sia kan­nat­ta­va­kin kult­tuu­ri­lai­tos voi joutua sul­ke­maan oviaan kol­man­te­na pe­rät­täi­se­nä vuotena – "En käsitä, mikä on kes­tä­nyt näin kauan"

Hallitus lähettää tiistaina esityksen koronapassista eduskunnan käsittelyyn. Pelkkä toivo tartuntatilanteen helpottamisesta ja rajoitusten poistosta ei riitä takaamaan liiketoiminnan perustaa, sanoo Suomen suurimpiin kuuluvan kulttuuriorganisaation Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kulttuurialan monen tehtävän vaikuttaja, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas pitää välttämättömänä, että viimein Suomessakin saadaan valmiiksi päätökset koronapassista. Vahvimpienkaan itsenäisesti työtään rahoittavien kulttuuritoimijoiden talous ei enää kestä viime ja tämän vuoden kaltaisia täyssulkuja.

Kun hallitus tiistaina antaa esityksensä koronapassista eduskunnalle, kävijöitä kaikkialta maasta keräävässä Tampere-talossa on kokeiltu koronapassia vapaaehtoisesti jo kolme viikkoa. Asiakkailta kysellyn perusteella koronapassi olisi noin 90 prosentilla kävijöistä.