Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikä­ih­mis­ten pal­ve­lu­muo­toi­lua

Ikäystävällinen kunta luo mahdollisuudet hyvään elämään. Näin vanhusten viikon jälkimainingeissa on hyvä ottaa katsaus kunniakansalaistemme asioihin.

Kaikilla ikääntyneillä pitäisi olla mahdollisuus hyvään elämään ja luotto siihen, että tärkeiden asioiden hoitamiseen ei aina tarvita digitaitoja tai -laitteita. Kunnan tehtävänä on tukea ikääntyvän ihmisen osallisuutta ja toimintakykyä kaikissa elämän tilanteissa ja sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen lisäksi edistää iäkkäiden asukkaidensa hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Monen ikäihmisen asioita hoitaa joku läheinen, usein hän on vielä työelämässä mukana ja digitaitoinen. Rovaniemen ikäihmisten neuvontapiste Nestorin nettisivuille kaivattaisiin toimivampia yhteydenottoväyliä, chat-palvelua tai edes sähköpostiosoitetta, mistä tavoittaisi henkilökuntaa. Voisiko aukioloaika olla hieman laajempi jonain päivänä?

Työssä käyvän läheisen asiointia ikääntyneen puolesta helpottaisi kovasti, jos kesken työpäivän asioita ei tarvitsisi lähteä paikan päälle hoitamaan, vaan olisi mahdollisuus ajasta ja paikasta riippumatta yleisesti kysyä tai laittaa viestiä palveluun omaisen asioissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.