Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikään­ty­mi­nen, työ­voi­ma ja tuho

Mikään ei maailmassa ole niin varmaa kuin se, että jokainen elollisen populaation jäsen ikääntyy samaan tahtiin. Siltä eivät säästy sen enempää rikkaat kuin köyhätkään. Ikääntyminen ei katso ihon väriä, puoluekantaa, uskontoa tai muutakaan asiaa, joilla ihmisiä luokitellaan. Se on ainoa asia maailmassa, jonka edessä jokainen on tasa-arvoinen ainakin sen ajan, kun henki pihisee.

Koska ikääntymiselle kukaan ei voi mitään, siitä on turha keskustella. Se on kuin keskustelua säästä, jolle sillekään ei kukaan voi mitään.

Ihmisten ahneus tuottaa tarpeetonta spekulaatiota. Ahneudesta johtuen säädetään lakeja eläkeiän nostamisesta. Sekin on kuin tekohengityksen antamista hukkuvalle. Sen tarkoituksena on vain harvojen hyödyn maksimointi toisten kustannuksella.

Hyötyjen tavoittelijat ovat huolestuneet siitä, että syntyvyys on laskenut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.