Mainos

Idea­ri­kas yrit­tä­jä on aina ter­ve­tul­lut Ke­min­maan elin­kei­no­työ­ryh­män suun­nit­te­lu­pöy­tään – ”Lähes kaikki esi­te­tyt ideat ovat pää­ty­neet käy­tän­nön toi­men­pi­teik­si”

Miksi eri alan yrittäjien kannattaisi harkita osallistumista mukaan elinkeinotyöryhmän toimintaan? Yrittäjä ja ryhmän puheenjohtaja Petri Juntikka kertoo syyt.

Keminmaan kunnan elinkeinotyöryhmän puheenjohtaja Petri Juntikka näkee Keminmaan elinvoimaisena kuntana niin yrittäjille kuin sen asukkaille.
Keminmaan kunnan elinkeinotyöryhmän puheenjohtaja Petri Juntikka näkee Keminmaan elinvoimaisena kuntana niin yrittäjille kuin sen asukkaille.

Petri Juntikalla on lähes 20 vuoden yrittäjyyspolku takanaan. Hän on toiminut uransa aikana monipuolisissa työtehtävissä palvellen niin suoraan kuluttajia kuin suuria teollisuuden toimijoita useissa maissa. Nykyisin miehen löytää todella monialaisen teollisuuspalveluita tuottavan yrityksen Northern Crown Oy peräsimestä Keminmaalta.

Yhtiön omistukseen kuuluu muuan muassa konepaja, koneistamo, autoliike, sekä maanpäällinen ja maanalainen autokorjaamo. Yritys työllistää lähes 40 henkilöä, joihin kuulu niin asentajia, hitsareita, kevyen ja raskaan kaluston asentajia, uretaanipinnoittajia, kaivoskoneremontteja kuin kaivoskoneoperaattoreitakin. Yrittäjän arjen toimintojen lisäksi Juntikka toimii myös Keminmaan kunnan elinkeinotyöryhmän puheenjohtajana ja Keminmaan yrittäjien hallituksessa.

– Tunsin, että minulla voisi olla jotain annettavaa puheenjohtajana niin muille yrityksille kuin yrittäjillekin. Halu oli suuri myös kehittää ja rakentaa siltoja yritysten kuin myös kuntien ja yritysten välisiin kuiluihin. Se on ainoa mahdollisuus pärjätä tässä valtavassa muutoksessa, mikä nyt ravisuttelee koko maailman talouselämää, Juntikka kommentoi.

Elinvoimainen Keminmaa

Jo 20 vuotta yrittäjänä toimineella ja elinkeinotyöryhmän puheenjohtajalla Juntikalla on vain hyvää sanottavaa, kun keskustelun aiheeksi nousee Keminmaan kunnan elinvoimaisuus sekä sen yrittäjille ja asukkaille tarjoamat mahdollisuudet. Erityisesti kunnan keskeinen paikka yrittämiselle ja lähialueen suuri vientiteollisuus saavat kiitosta.

– Täällä tehtaiden raaka-ainevarannot ovat lähellä. Hyvän ja kehittyvän infran vuoksi on se myös hyvin siirrettävissä jalostukseen ja sittemmin vientiin.

– Työpaikkojen säilymisen takaa korkean osaamistason lisäksi se, että perustoimipaikkoja, kaivoksia ja metsää ei voida siirtää ulkomaille. Tämä antaa myös elinvoimaisen kasvualustan muullekin yritystoiminnalle, joka voi kehittyä ja kasvaa tällä talousalueella, Juntikka listaa.

Yrittäjät etsinnässä

Juntikka mielellään näkisi lisää eri alan yrittäjiä elinkeinotyöryhmässä, jonka perimmäisenä tarkoituksena on toimia kunnan ja yritysten välisenä vuoropuhelufoorumina. Yrittäjillä on suora keskusteluyhteys sekä virkamiehiin että päättäjiin.

Ryhmässä yrittäjien esittämät ajatukset ovat lähes kaikki päätyneet käytännön toimenpiteiksi, kuten nykyisen yritysalueen tiejärjestelyt, matkailun kehittämisryhmä ja toimenpideohjelma, Kallin ulkoilualueen kehittäminen sekä uuden Rajakankaan alueen suunnittelu.

Myös elinkeinoelämän äkilliset muutokset kuuluvat liiketoimintaan ja vaikuttavat kunnan elinvoimaan ja yritysten ja työntekijöiden arkeen. Ryhmän kautta niitä pyritään ennakoimaan ja vastaamaan kunnan ja yritysten yhteistoimin sekä alueellisella että Lappi-tasolla.

– Koska itse olen ollut monella alalla töissä niin työntekijänä, työnjohtajana kuin yrittäjänäkin, olen nähnyt sen, kuinka keskustelut ja yhteistyöt saman alan yrittäjien kesken luovat läpät silmille kuin ravihevosilla. Tällöin näkee vain oman radan eikä sitä mahdollisuutta mitä toiselta radalla voisi hyödyntää. Siksi olisi hyvä, että työryhmässä olisi eri alan yrittäjiä. Se avaisi näkemään paljon avarammin kentän, jossa työskentelemme, Juntikka toteaa.

– Idearikas yrittäjä on aina tervetullut suunnittelupöytään. Jos pöytä loppuu kesken, hommataan niin iso pöytä, että kaikki mahtuvat!

Info

Lähde mukaan Keminmaan elinkeinotyöryhmään

Ryhmään pääsee mukaan ilmoittamalla halukkuudestaan elinkeino- ja hankekoordinaattorille: seppo.selmgren@keminmaa.fi