Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­val­tio ha­joa­mas­sa

Valtion varojen käyttö on nousemassa isoksi vaaliaiheeksi. Vastakkain ovat velka ja veronkorotus vs. leikkaaminen ja kiristys.

Tilastot ja mittarit antavat raa’an totuuden, että varojen ja resurssien käyttäminen on karannut valtion käsistä ja tämä on kestänyt jo useamman hallituksen ajan. Olemme saaneet lukea lisää huonoja uutisia koulujen arjesta ja Pisa-tuloksetkin ovat jyrkässä laskussa. Lisäksi terveydenhuollossa on kasvavia ongelmia ja jopa tasaisesti kasvava Ylen rahoitus on joutunut kriittisen tarkastelun kohteeksi.

Huolestuttavinta Suomen tilanteessa on, että viime vuonna kerättiin ennätysmäärä veroja ja ennätyksen uskotaan menevän rikki myös tänä vuonna. Silti joudutaan ottamaan velkaa roimasti ja kuulemme päättäjiltä, että rahaa ei ole.

Ongelmaksi on noussut se, että valtiolla on maailmalla ja kotimaassa turhia menoja, mihin ei varat riitä ilman, että kansan palvelut kärsivät.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita