Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue tar­vit­see keu­la­ku­van

Tulevalle Lapin hyvinvointialueelle rakentuu monimutkaisia johtamisongelmia, joiden ratkaisemiseen tarvitaan koko alueen yhteinen tahtotila ja osaaminen. Iso kysymys on, luoko muutokseen liittyvä viestintä pelkoa ja epävarmuutta vai ratkaisukeskeisyyttä ja luottamusta?

Jos viestintä koetaan puutteelliseksi tai epäjohdonmukaiseksi, syntyy tyhjiö, joka täyttyy huhuilla. Ne rakentavat harvoin luottamusta.

On hyvinvointialueen omistajatahojen intressi, että muutokseen sitoudutaan, siihen uskotaan ja sen eteen halutaan tehdä töitä. Epäluottamus ajaa hoitajat, lääkärit ja muut avaintahot muille alueille tai pahimmillaan muille toimialoille. Sitä kautta rakentuu vaikutusketju, jota tuskin kukaan alueella asuva tai yrittävä haluaa nähdä.

Uskon, että johtaminen on sote-muutoksen avaintekijä ja viestintä johtamisen tärkein työkalu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.