Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue tar­vit­see keu­la­ku­van

Tulevalle Lapin hyvinvointialueelle rakentuu monimutkaisia johtamisongelmia, joiden ratkaisemiseen tarvitaan koko alueen yhteinen tahtotila ja osaaminen. Iso kysymys on, luoko muutokseen liittyvä viestintä pelkoa ja epävarmuutta vai ratkaisukeskeisyyttä ja luottamusta?

Jos viestintä koetaan puutteelliseksi tai epäjohdonmukaiseksi, syntyy tyhjiö, joka täyttyy huhuilla. Ne rakentavat harvoin luottamusta.

On hyvinvointialueen omistajatahojen intressi, että muutokseen sitoudutaan, siihen uskotaan ja sen eteen halutaan tehdä töitä. Epäluottamus ajaa hoitajat, lääkärit ja muut avaintahot muille alueille tai pahimmillaan muille toimialoille. Sitä kautta rakentuu vaikutusketju, jota tuskin kukaan alueella asuva tai yrittävä haluaa nähdä.

Uskon, että johtaminen on sote-muutoksen avaintekijä ja viestintä johtamisen tärkein työkalu. Hyvinvointialue tarvitseekin luottamusta rakentavaksi keulakuvaksi henkilön, joka kykenee yhdistämään tahtotilan ja luomaan dialogisen ilmapiirin, joka tulkitaan tasapuoliseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.