Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Hy­vän­te­ke­väi­syys­ta­pah­tu­man jär­jes­tä­vä Ro­va­nie­men wanhat mark­ki­nat ei ha­luai­si maksaa vuokraa kau­pun­gil­le – yh­dis­tys kerää nimiä ve­too­muk­seen

Rovaniemen wanhat markkinat ry kerää nimiä vetoomukseen vuosittaisen tapahtuman aluevuokrien poistamiseksi. Yhdistys perustelee tiedotteessaan, että Rovaniemen kaupungin perimät vuokrat ovat pieni summa kaupungin rahavirrassa, mutta iso raha yhdistykselle, joka lahjoittaa tapahtumatulot hyväntekeväisyyteen.

Yhdistys toivoo tukea asialle kaupungin virkamiehistöltä. Se selittää pyyntöä sillä, että tapahtuma hyödyttää niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita.

Lisäksi yhdistys muistuttaa, että tämän vuoden helmikuussa ulkomaalaisen yrityksen nimissä rakennettiin suuri lumikuutio kaupungin tontille Rovaniemen pääkirjaston edustalle. Ylen mukaan kaupunki ei pyytänyt tontin käytöstä vuokraa.

Vuonna 2013 Rovaniemen wanhat markkinat keräsi samanlaiseen vetoomukseen lähes tuhat allekirjoitusta. Tuolloin vetoomus hylättiin. Peruste hylkäykselle oli se, että kaikkia toimijoita, sekä voittoa tavoittelemattomia järjestöjä että yrityksiä, tulee kohdella tasavertaisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.