Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

"Hyvä heitto, mutta ei täy­del­li­nen", tuu­mai­li Oulussa vahvan MM-näy­tön en­nä­tyk­sel­lään 82,89 kis­kais­sut Toni Ke­rä­nen. Oliver He­lan­der ve­täy­tyi taas va­ro­toi­me­na kisasta

Toni Keräsen ennätystulos syntyi heti ensimmäisellä kierroksella. Hän keräsi tärkeitä rankingpisteitä kohti Yhdysvaltain Eugenessa heinäkuun puolivälissä alkavia MM-kisoja.
Toni Keräsen ennätystulos syntyi heti ensimmäisellä kierroksella. Hän keräsi tärkeitä rankingpisteitä kohti Yhdysvaltain Eugenessa heinäkuun puolivälissä alkavia MM-kisoja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Limingan Niittomiesten Toni Keränen heitti sunnuntaina Oulun kansallisissa yleisurheilun rankingkilpailuissa miesten keihäässä ennätyksensä 82,89. Muutenkin suomalaisurheilijat äityivät Raatin kentän lämmössä antamaan lupaavia MM-kisanäyttöjä.

Keräsen tulos syntyi ensimmäisellä kierroksella. Hän keräsi ennätysheitollaan tärkeitä rankingpisteitä kohti Yhdysvaltain Eugenessa heinäkuun puolivälissä alkavia MM-kisoja.

– Se oli hyvä heitto, mutta ei täydellinen. Jätin vähän varastoon, Keränen kommentoi Ylen haastattelussa.

Oulun Pyrinnön Oliver Helander oli ilmoittautunut kilpailuun, mutta jäi viime hetkellä pois, kuten teki edellisenä viikonloppuna Kuortaneella. Oulun rankingkilpailuista hän vetäytyi varotoimena, jotta viime vuonna vihoitellut reiden lähentäjälihas ei kipeytyisi.

– Kun juoksin vähän kovempaa, lähentäjässä oli tuntemuksia. En ottanut riskiä. Jos olisin heittänyt, ja lähentäjä olisi mennyt rikki, olisi ollut isompi homma palata kentille, Helander perusteli.

Naisten korkeudessa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Lällä ylitti ulkorataennätyksensä 190, mutta kolmas yritys 192:stakin oli aivan hilkulla onnistua.

Myös hänen näkymänsä päästä MM-Eugeneen kirkastui.

– Olisi superbonus päästä sinne. EM-kisat ovat kauden ykköstavoite, Lällä muistutti.

Naisten keihäässä Turun Urheiluliiton Sanne Erkkola palautti suomalaiset 60 metrin paremmalle puolelle kiskaistuaan ennätyksensä 60,18.

– Se tuli siitä, että sain keihään kärjen alemmaksi ja tehoja eteenpäin. Vähän väkinäiseltä heitto tuntui. Pitää katsoa se vielä videolta, mutta ei se kyllä hyvältä tuntunut, Erkkola kertoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen aitoi naisten 400 metrillä ennätyksensä 56,76. Hän jakaa Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemännen sijan.

Halonen valitteli tuulta, mutta juoksu oli vahvaa.

– Nopeustekniikassa ja aitatekniikassa on vielä kehittämistä, mutta haluan juosta kesälle alle 56 sekuntia, hän sanoi.

Esbo IF:n Camilla Richardsson ilmoittautui naisten 5 000 metrillä MM-kisaehdokkaaksi parannettuaan ennätystään lähes seitsemän sekuntia lukemiin 15.30,08.

– Jaloissa oli sellainen olo, että olisi voinut juosta 15.25:kin. Se vaatisi kuitenkin täydellistä kisaa ja kilpakumppaneita. On raskasta juosta yksin, kertoi Richardsson, joka jätti toiseksi sijoittunutta Lahden Ahkeran Ilona Monosta runsaat 23 sekuntia.

Miesten 110 metrin aidoissa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka juoksi 13,57 ja jäi kauden parhaastaan 0,02 sekuntia.

Rankingin perusteella Lakka on hilkulla päästä MM-Eugeneen. Varsinainen MM-raja 13,32 on toki kaukana.

– Mielenkiinnolla katsotaan ja jännitetään lähipäivät, miten käy, Lakka kertoi.

Suomen MM-kisajoukkuetta täydennetään maanantaina ja heinäkuun alussa. Suomen joukkueeseen on valittu 11 urheilijaa.

Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen heitti naisten moukarikisassa neljänneksi tuloksella 60.82.
Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen heitti naisten moukarikisassa neljänneksi tuloksella 60.82.
Kuva: JAARLI PIRKKIÖ

Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen sijoittui naisten moukarikisassa neljänneksi. Pisin kaari 60,82 tuli viidennelle heittokierroksella. Kisan voitti Lapuan Virkiän Sara Killinen, joka kiskaisi viimeisellään 69,50.

Veitsiluodon Kisaveikkojen Ida Ravaska voitti naisten 200 metrin B-erän uudella ennätysajallaan 24,99. Pohjan Koiton Emma Mäkikallio oli viides kauden parhaallaan 25,48.

Pohjan Koiton Enni Aula paransi lauantaina peräti kahdella metrillä ja 34 sentillä nimissään ollutta naisten kiekoheiton Lapin lääninennätystä tuloksella 49,06.