Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Huuh­ka­jat ja Tanska samaan EM-kar­sin­ta­loh­koon – muut jouk­kueet Slo­ve­nia, Ka­zaks­tan, Poh­jois-Ir­lan­ti ja San Marino

Helsinki
Tämä pokaali on jaossa kesällä 2024 Saksassa järjestettävässä jalkapallon EM-lopputurnauksessa.
Tämä pokaali on jaossa kesällä 2024 Saksassa järjestettävässä jalkapallon EM-lopputurnauksessa.
Kuva: SASCHA STEINBACH

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa vuoden 2024 EM-kisojen karsintojen H-lohkossa Tanskan, Slovenian, Kazakstanin, Pohjois-Irlannin ja San Marinon.

Lohkon kaksi parasta joukkuetta saavat paikan kesän 2024 lopputurnaukseen, joka pelataan Saksassa. Karsintaottelut käydään maalis–marraskuussa 2023.

Suomi oli Kansojen liiga -menestyksensä ansiosta ensi kertaa arvonnan kakkoskorissa, josta löytyivät myös esimerkiksi suurmaat Ranska ja Englanti. Saman korin maat eivät voi tulla vastaan, ja kun kestomenestyjät kuten Hollanti, Espanja, Italia, Portugali sekä Belgia arvottiin eri lohkoon kuin Suomi, on Huuhkajilla hyvä mahdollisuus edetä 24 maan lopputurnaukseen toista kertaa peräkkäin.

Karsinnoissa nähdään edellisen loppuottelun uusinta, sillä hallitseva mestari Italia arvottiin Englannin kanssa C-lohkoon. Kolmoskorin kärkimaa Ukraina lienee arvontatilaisuuden suurin häviäjä, sillä maan lappu nostettiin juuri C-lohkon kohdalla.

Kesän 2021 kisat ovat olleet tähän asti ainoa kerta, kun miesten maajoukkue on pelannut EM-lopputurnauksessa. Silloin Suomi voitti Tanskan mutta jäi lohkovaiheeseen.