somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

HUSin vies­tin­nän mukaan diag­nos­tiik­ka­joh­ta­ja antoi vir­heel­lis­tä tietoa ko­ro­na­ro­kot­tei­den saa­pu­mi­ses­ta

Diagnostiikkajohtaja kertoi Ylellä koronarokotteiden saapuneen jo Suomeen, mutta viestinnän mukaan tieto ei pidä paikkaansa.

Koronarokotteiden tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa. Arkistokuva koronatestauksesta.
Koronarokotteiden tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa. Arkistokuva koronatestauksesta.
Kuva: SAARA TUOMINEN

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin viestintä kiistää HUSin diagnostiikkajohtajan Lasse Lehtosen antamat tiedot koronarokotteiden saapumisesta Suomeen.

Lehtonen ehti keskiviikkona kertomaan Ylelle, että ensimmäiset Pfizer ja Biontechin rokotteet olisivat jo saapuneet Suomeen ja odottaisivat myyntilupaa HUS-apteekissa. HUSin viestintäjohtajan Niina Kauppisen mukaan Lehtosen antamat tiedot eivät pidä paikkaansa.

– HUS-apteekin johtaja on kumonnut tiedon, mitään rokotteita ei ole HUS-apteekissa. Lehtosen lausunto on väärä, Kauppinen sanoo Lännen Medialle.

Lehtonen kertoi Ylellä, että julkisen puolen lääkejakeluista huolehtiva HUS Apteekki on valikoitu rokotteen jakelijaksi koska, se on tottunut käsittelemään vaativia lääkemuotoja.

– Pfizerin rokote täytyy olla syväjäässä, ja sen takia HUS Apteekki on valittu jakelun järjestäjäksi, Lehtonen sanoi Ylelle.

Kauppisen mukaan ei ole tiedossa, milloin rokotteita on tulossa. HUS-apteekki vastaa Kauppisen mukaan vain HUS-alueen jakelusta rokotteiden osalta. Suomessa rokotetaan ensimmäisenä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvat, riskiryhmät ja ikääntyneet.

Toimitus ei tavoittanut keskiviikkoiltana Lasse Lehtosta. Myöskään HUSin toimitusjohtaja ei ollut tavoitettavissa.