Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huomio Ro­va­nie­men tu­le­vai­suu­teen

Keskustelu Rovaniemen kaupunkikonsernin sijoituksista on jatkunut pitkään ja käynnissä on viranomaistutkinta. Kevään aikana viranomaistutkinta saataneen päätökseen. Jos tutkinta antaa aihetta, ryhdymme tarvittaviin asianmukaisiin toimenpiteisiin.

Nyt jos koskaan on korkea aika kääntää katseet tulevaan. Historiamme suurin kuntauudistus on käsillä ja se muuttaa myös kaupungin roolia. Lähes 60 prosenttia budjetistamme siirtyy uudelle Lapin hyvinvointialueelle, joka alkaa ensi vuoden alusta vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävistä. Rovaniemen tehtävät painottuvat sen jälkeen entistä vahvemmin nuorten ikäluokkien palveluihin, kuten varhaiskasvatukseen ja koulutukseen sekä elinvoimatehtäviin, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä ja vapaa-ajan palveluista puhumattakaan.