Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

HS: Tuo­tan­to­yh­tiö lupasi maksaa tv-sar­jan ku­vauk­sis­ta syn­ty­neet mil­joo­na­ve­lat Lapin yrit­tä­jil­le

Tuotantoyhtiö Turbine Studios on ilmoittanut maksavansa Constellation-sarjan kuvauksista syntyneet maksamattomat kulut suomalaisille yrityksille.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Sarjaa kuvattiin Inarissa tammi–helmikuussa, ja se on yksi kalleimmista Euroopassa kuvatuista televisiosarjoista. Sarja on myös Suomen kaikkien aikojen kallein tuotanto. Sarja oli tilattu Apple TV+ -suoratoistopalvelulle.

Elokuussa uutisoitiin, että tuotantoon osallistuneet lappilaiset yritykset eivät ole saaneet kaikkia heille kuuluvia maksuja. Maksuja on jäänyt puuttumaan noin pariltakymmeneltä yritykseltä, yhteensä yli miljoona euroa. Yritykset ovat tarjonneet kuvausryhmälle majoitusta, ravintolapalveluita sekä av-alan tekniikkaa.

LUE LISÄÄ: Lapissa ku­vat­tiin yhtä Eu­roo­pan kal­leim­mis­ta te­le­vi­sio­sar­jois­ta, mutta pai­kal­li­sil­le yrit­tä­jil­le jä­tet­tiin mak­sa­mat­ta yli mil­joo­na euroa – "Olemme jou­tu­neet ra­hoit­ta­jak­si"

Helsingin Sanomien mukaan tuotantoyhtiö lähestyi velkojia sähköpostitse lauantaiyönä ja kertoi, että alkaa maksaa velkoja ensi viikon alusta lähtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.