Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

HS: Pää­mi­nis­te­ri Marin kiis­tää, että SDP har­kit­si­si mi­nis­te­rien kier­rät­tä­mis­tä

MTV:n tietojen mukaan mitään kierrätystä ei olisi tekeillä.

Helsinki
Pääministeri Sanna Marin kiistää SDP:n ministerikierrätyksen. Arkistokuva.
Pääministeri Sanna Marin kiistää SDP:n ministerikierrätyksen. Arkistokuva.
Kuva: Jussi Pohjavirta

SDP on Ilta-Sanomien mukaan valmistelemassa laajaa ministerikierrätystä ensi viikon budjettiriihen jälkeen. Lehti uutisoi, että ex-pääministeri Antti Rinne tulisi työministeriksi.

Pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin kiistää Helsingin Sanomille, että puolue olisi kierrättämässä ministereitään.

– SDP:ssä ei ole keskusteltu ministerikierrätyksestä. Ministerimme ovat tehneet hyvää työtä, Marin kommentoi HS:lle tekstiviestillä.

Demareiden varapuheenjohtaja Matias Mäkynen twiittasi jo muutama tunti aiemmin, että puheet kierrätyksestä ovat vain huhuja.

– SDP:n puoluejohdossa ei ole keskusteltu ministerikierrätyksestä, Mäkynen kirjoitti.

– Huhuilijat huhuilkoon.

Ilta-Sanomien mukaan SDP olisi kierrättämässä myös muita paikkojaan. Lehti uutisoi, että Suna Kymäläinen olisi nousemassa liikenne- ja viestintäministeriksi ja myös eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen saattaisi olla kierrätykseen joutuvien listalla.

MTV Uutiset kertoo omien lähteidensä nojalla, ettei mitään ministerikierrätystä olisi tekeillä.

– SDP:n puoluejohto ei ole keskustellut ministerikierrätyksestä, MTV:n lähde kertoo.

Päivitetty kauttaaltaan Helsingin Sanomien tietojen perusteella ja Matias Mäkysen kirjoittamalla kommentilla kello 22.15.