Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

HS-gal­lup: 92 pro­sent­tia suo­ma­lai­sis­ta katsoo pre­si­dent­ti Nii­nis­tön on­nis­tu­neen teh­tä­väs­sään

Suomalaisista 58 prosenttia kokee pääministeri Sanna Marinin hallituksen onnistuneen.

Helsinki
Sauli Niinistön suosio on Helsingin Sanomien kyselyn mukaan noussut ennätyskorkealle. Arkistokuva.
Sauli Niinistön suosio on Helsingin Sanomien kyselyn mukaan noussut ennätyskorkealle. Arkistokuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Jopa 92 prosenttia suomalaisista katsoo presidentti Sauli Niinistön onnistuneen tehtävässään, selviää tänään julkistetusta Helsingin Sanomien kyselystä. Presidentin suosio on noussut lehden mukaan ennätyslukemiin. Edellisessä vastaavassa kyselyssä joulukuussa 87 prosenttia koki presidentin onnistuneen.

Vain kaksi prosenttia suomalaisista suhtautuu kriittisesti Niinistön onnistumiseen tehtävässään.

Myös arviot hallituksen toiminnasta ovat kohentuneet alkuvuoden aikana. 58 prosenttia suomalaisista katsoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen onnistuneen tehtävässään. Viime joulukuun kyselyssä hallituksen toiminnan näki onnistuneeksi 48 prosenttia suomalaisista.

Nykyisen hallituksen kannatus oli HS:n gallupissa huipussaan kesällä 2020, jolloin 71 prosenttia kansasta oli tyytyväisiä hallituksen toimintaan.

Kantar TNS:n tekemään kyselyyn vastasi noin tuhat ihmistä ja virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin puhelinhaastatteluin 13.–24. kesäkuuta.