Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ho­vi­oi­keus pa­laut­ti ka­las­tus­kiis­tan kä­rä­jä­oi­keu­teen –  Kaup­pa­kir­jan ehdot pun­ni­taan Mat­ka­kos­ken lip­po-oi­keut­ta rat­kot­taes­sa

Matkakosken kalastusoikeutta koskeva kanne tulee uudelleen Lapin käräjäoikeuden käsittelyyn. Rovaniemen hovioikeus on palauttanut Matkakosken kalastusoikeutta koskevan kanteen käsittelyn käräjäoikeuteen. 

Hovioikeuden ratkaisun mukaan kiista kalastusoikeudesta on ratkaistava kanteessa vedotun kauppakirjan vuoksi sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaan. Lapin käräjäoikeus ratkaisi asian alunperin kiinteistönmuodostamislain perusteella ja jätti kanteen käsittelemättä.

Vesioikeus myytiin

Tornion Matkakoskella on harjoitettu perinteistä lippokalastusta monta sataa vuotta. Kalastusoikeus ei ole kuulunut kaikille vesialueen omistajille, vaan erikseen nimetyille Korpikylän verotiloille.

Osa Korpikyän vanhojen isojakotalojen ja niistä muodostettujen tilojen omistajista on myynyt taloihin kuuluneen vesioikeuden ja vesimäärän Matkakoskella metsänhoitaja G.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.