Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Ho­vi­oi­keus kumosi ex-po­lii­si Jari Aarnion mur­ha­tuo­mion

Helsingin huumepoliisin päällikkönä aikanaan toiminut, virkarikoksiin sekä törkeisiin huumausainerikoksiin syyllistynyt Jari Aarnio, 64, on vapautunut murhasyytteestä Helsingin hovioikeuden päätöksellä. Asiasta kertovat muun muassa Yle ja HS.

Kyse oli vuonna 2003 Helsingissä tapahtuneesta henkirikoksesta, jonka uhri oli nuori ruotsalaismies Volkan Ünsal. Käräjäoikeus katsoi Aarnion syyllistyneen epävarsinaiseen laiminlyöntirikokseen, eli hän ei puuttunut henkirikoksen valmisteluun, vaikka asia oli tullut hänen tietoonsa rikollislähteistä. Käräjäoikeus tuomitsi Aarnion elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Kaatui hovissa

Hovioikeus kuitenkin katsoi, ettei Jari Aarniolla ollut niin selvää vaikutusvaltaa tapahtumiin, että hänen toimiensa takia murha olisi voitu estää. Näin ollen Aarnion käräjiltä saatu tuomio kumottiin. On mahdollista, että jutussa haetaan valituslupaa vielä korkeimmasta oikeudesta. Jari Aarnio kärsii yhä rangaistusta törkeistä huumausainerikoksista.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi