Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ho­lo­kaus­ti juu­ta­lai­sen va­lo­ku­vaa­jan silmin – Yh­dys­val­ta­lais-lap­pi­lai­sen Michael Marnin Ja­cob­sin näyt­te­ly vie kuo­le­man­ku­jal­le Treb­lin­kaan

Suo minulle valosi on Lapin yliopiston valokuvauksen opettaja Michael Jacobsin väitöskirjan taiteellinen osuus. Antisemitismin historiaa, laajuutta ja sen aiheuttamaa kärsimystä visualisoiva näyttely johdattaa katsojan tuhoamisleirin kuolemankujalta aina rovaniemeläiseen puutarhaan asti.

Miten visualisoida poissaolon paino? Kuinka kuvallistaa Euroopan ja koko maailman historiaa leimanneita tapahtumia, joita ei koskaan pitänyt tapahtua?

Tätä on joutunut pohtimaan Lapin yliopiston valokuvauksen yliopisto-opettaja Michael Marnin Jacobs tehdessään väitöskirjatutkimusta juutalaisvastaisuuden historiasta, laajuudesta ja sen aiheuttamista kärsimyksistä. Taiteen tohtorin tutkinnon taiteellinen osuus, Suo minulle valosi -valokuvanäyttely on esillä Arktikumin Valo- ja Katve-gallerioissa maaliskuun loppuun asti.

– Kun väitöskirjani ohjaaja ehdotti, että keskittyisin anti-semitismiin, ensin en innostunut. Aihe on hankala, monimutkainen ja osin riskialtis, eikä todellakaan kaikille mieluisa. Juutalaisvastaisuus on vahvasti läsnä myös täällä pohjoisessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.