ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Hoi­to­vel­kaa ei ko­ro­na­vuo­si­na syn­ty­nyt Pel­ko­sen­nie­mel­lä eikä Sa­vu­kos­kel­la – kun­ta­yh­ty­mä tyy­ty­väi­nen valtion ko­ro­na­tuis­ta, joita myön­net­tiin yli oman tarpeen

Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän viimeinen vuosi on käynnistynyt, sillä hallinto ajetaan alas vuodenvaihteessa omaisuuden, sopimusten ja henkilöstön siirtyessä hyvinvointialueelle.

Kuntayhtymän viime vuosi oli erinomainen, joten kuntien maksamia ennakko-osuuksia pienennettiin loppuvuodesta. Talousarviokin piti kutinsa, sillä ylitystä oli vain noin 50 000 euroa.

– Valtiolta saimme koronatukia noin 400 000 euroa, joten kuntien maksuosuudet pienenivät 335 000 euroa, laskee johtava lääkäri Veli-Matti Varmo.

Hänen mukaansa eroa selittää osittain se, että Lapissa on käytössä PCR-testiä halvempi antigeenitesti.

– Ja sanoisin, että meillä hoitovelkaa ei koronavuosina ole syntynyt, vaikka alussa keväällä 2020 ihmiset pelkäsivät tulla ja vuodeosastokin oli tyhjänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.