Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Tilaajille

Hoito pelasti Jaana Jet­zin­ge­rin vaih­de­vuo­sien ran­koil­ta oi­reil­ta, mutta moni yrittää luo­muil­la ilman gy­ne­ko­lo­gia – "Miksi vaih­de­vuo­det pitäisi kiel­tää?"

Vaihdevuosiin voi liittyä uuvuttavia vaivoja, jotka pahimmillaan synkentävät koko elämän. Julkisesta terveydenhuollosta vaihdevuosioireisiinsa apua etsivä voi käytännössä jäädä heitteille, ilman asianmukaista hoitoa.

Jaana Jetzinger ihmettelee, miksi kenenkään pitäisi kärsiä vaikeista, elämänlaatua heikentävistä vaihdevuosioireista, kun apuakin on saatavilla.
Jaana Jetzinger ihmettelee, miksi kenenkään pitäisi kärsiä vaikeista, elämänlaatua heikentävistä vaihdevuosioireista, kun apuakin on saatavilla.
Kuva: KIMMO BRANDT

Estrogeenihormonin vähentymisestä johtuvat vaihdevuodet ovat edessä jokaisella keski-ikään elävällä naisella. Pahimmillaan vaikeat vaihdevuosioireet tekevät naisesta työ- ja toimintakyvyttömän, tai ainakin heikentävät elämänlaatua merkittävästi.

Vaihdevuosiin myöhemmin monella tapaa perehtynyt Jaana Jetzinger sai hormonikorvaushoidosta helpotusta vaikeisiin oireisiinsa, joista päällimmäisenä olivat katkonaiset yöunet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.