Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Hillary Clinton heh­kut­taa Suomen pär­jän­neen ko­ro­na­pan­de­mian aikana hyvin nais­joh­ta­jien an­sios­ta

Clinton mainitsee Twitter-videollaan myös Uuden-Seelannin, Saksan ja Taiwanin.


Hillary Clinton (oik.) hehkuttaa Twitterissä Suomen naisjohtajia, joiden ansiosta hän sanoo Suomen pärjänneen koronapandemiassa hyvin. Clinton tukee Joe Bideniä (vas.) marraskuun presidentinvaaleissa.
Hillary Clinton (oik.) hehkuttaa Twitterissä Suomen naisjohtajia, joiden ansiosta hän sanoo Suomen pärjänneen koronapandemiassa hyvin. Clinton tukee Joe Bideniä (vas.) marraskuun presidentinvaaleissa.
Kuva: Joe Biden Presidential Campaign

Mikä yhdistää maita, jotka ovat selviytyneet koronaviruspandemiasta pienimmillä vaurioilla? Yhdysvaltojen entisen ulkoministerin ja presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin mielestä ainakin se, että niitä johtavat naiset.

Clinton luettelee tuoreessa Twitterissä julkaistussa videossa maita, jotka ovat "tutkimusten mukaan" selvinneet pandemiasta parhaiten ja mainitsee Suomen.

– Uusi-Seelanti, Taiwan, Saksa, Suomi, hän luettelee.

Clinton sanoo naisten johtavan tavalla, jossa kuunnellaan tiedettä, tarkastellaan tieteellisiä tuloksia ja tehdään päätöksiä niiden perusteella.

– Sellainen johtamistapa on osoittautunut melko tehokaaksi, hän sanoo.

Suomea on luotsannut pandemian läpi pääministeri Sanna Marin (sd.), Uutta-Seelantia pääministeri Jacinda Ardern, Saksaa liittokansleri Angela Merkel ja Taiwania  presidentti Tsai Ing-wen.

Miesjohtajilla päinvastainen tilanne

Vastaavasti neljässä koronan pahiten runnommassa maassa on puolestaan populistinen miesjohtaja: Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Venäjällä ja Britanniassa.

Clintonin piikki osuu etenkin Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpiin. Clinton oli Trumpin vastaehdokas viime vaaleissa ja tukee nyt demokraattien ehdokasta Joe Bideniä.

Trumpin suhtautuminen koronaan on ollut poukkoilevaa ja hän on ohittanut tieteilijöiden viestin.

Yhdysvalloissa todettuja tartuntoja on yli kolme miljoonaa ja 132 000 ihmistä on kuollut.

Kasvosuojusohjeisiin välinpitämättömästi suhtautuneella Brasilian presidentti Jair Bolsonarolla puolestaan todettiin covid-19-sairaus tiistaina.

Brasilia on Yhdysvaltojen jälkeen maailman toiseksi pahin viruspesäke, jossa sairastuneita on yli 1,7 miljoonaa ja kuolleita lähes 68 000.