Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Hiih­to­lo­ma­lai­sia hellii kaunis ja kirpeä ke­vät­tal­vi­nen pak­kas­sää koko Lapissa – me­teo­ro­lo­gi: Au­rin­ko­la­sit ja -rasvan voi ottaa jo esille

– Reipasta ja raikasta kevättalvista pakkassäätä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen kuvailee Lapin hiihtolomaviikon säätä.

Ennusteen mukaan sää näyttää melko samanlaiselta koko hiihtolomaviikon: kylmää ja kuivaa. Kireitä pakkasia on öisin ja aamuisin, jopa –30 astetta,  mutta päivisin liikutaan kymmenen pakkasasteen molemmin puolin. Pohjois-Lapissa lämpötila voi iltapäivisin laskea –15 asteeseen.

Korhonen ei usko, että suojasäästä olisi uhkaa. Kylmän sään vuoksi päivisin paistava aurinko ei ehdi liiaksi lämmittää hangen pintaa ja muuttaa lunta sohjoksi.

– Luulisi, että sattuu kolme aurinkoista päivää, ellei jopa useampi. Aurinkolasit ja -rasvan voi ottaa jo esille.

Käsivarren alueella on viikolla lumisateen mahdollisuus, mutta Korhonen epäilee, että sateet voivat myös jäädä Norjan puolelle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi