Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Herra Huun talo kun­nos­tet­ta­va

Kun Kemijärvelle tullaan etelästä päin, ensimmäinen kunnon maamerkki, johon huomio kiinnittyy, on Käsmänperän tienhaaran jälkeen avautuva näkymä komeaan keltaiseen rakennukseen. Se tunnetaan maailmalla Herra Huun talona. Oikea nimi on Hautaniemen päärakennus.

Rakennus on Kemijärven ensimmäinen kunnalliskoti. Teknisen toimiston Esko Linnalahden kauniiseen rantamaisemaan suunnittelemaa rakennusta alettiin rakentaa 1924. Kunnalliskoti tai aikaisemmalta nimeltään vaivaistalo aloitti samalla paikalla toimintansa jo 1905. Sittemmin kyseisiä toimintoja tarjoavia yhteisöjä on alettu kutsua palvelutaloiksi, joissa ikäihmiset, jotka eivät ei oikein yksin pärjää, voivat asua ja viettää normaalia elämää. Talvisodan aikana rakennus toimi joukkojen komento- ja suojapaikkana.

Hautaniemen päärakennuksen säilyttämiseksi maakunnan tuleville sukupolville on perustettu Hautaniemen perinneyhdistys ry.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi