Helmiä Jacques Brelin tuo­tan­nos­ta kol­mes­sa ky­lä­kon­ser­tis­sa

Jukka Nurmela (vas.), Joni Kuokkanen, Kaisa Ristiluoma ja Henri Haakana kuljettavat yleisöä tunteesta toiseen Jacques Brelin musiikin kautta.
Jukka Nurmela (vas.), Joni Kuokkanen, Kaisa Ristiluoma ja Henri Haakana kuljettavat yleisöä tunteesta toiseen Jacques Brelin musiikin kautta.
Kuva: Antti Lindholm

Rimpparemmi tuo ensi viikolla Jacques Brelin musiikkia Rovaniemen kyliin. Lauluilta koostuu Brelin tuotannon helmistä, jotka on käännetty suomen kielelle.

Jacques Brel on belgialainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja-lauluntekijä, jonka kappaleet ovat ajattoman suosittuja. Hänen menestyksensä salaisuus on ehkä  laulujen teksteissä, joiden vuoksi Breliä on sanottu myös runoilijaksi. Breliä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana ranskankielisenä säveltäjänä, ja hänen tekstejään on käännetty monelle kielelle.

Rimpparemmin valmistamassa lauluillassa muusikot päästävät kaiken irti. Välillä juostaan kuin härät kohti kuolemaa ja välillä pidätetään hengitystä, jotta ei sanottaisi liikaa.

Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti Brelin tapaan.

Brel-lauluillan kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela, joka haluaa tuoda lauluillan lähelle Brelin uran alkuaikojen intiimien ja hämyisten klubikeikkojen tunnelmaa.

Nurmelan kontrabasson lisäksi kokoonpanossa kuullaan Henri Haakanan harmonikkaa ja Kaisa Ristiluoman pianoa. Brelin tekstejä tulkitsee laulullaan näyttelijä Joni Kuokkanen.

Esitys kestää noin tunnin eikä se sovellu perheen pienimmille.

Brel-lauluilta ma 25.11. klo 18 Vikajärven koululla, to 28.11. klo 18 Porokarin kylätilassa ja pe 29.11. klo 19 Nätin tuvalla Muurolassa. Vapaa pääsy.