Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Hawkeja voi näkyä ensi vii­kol­la myös Me­ri-La­pis­sa ja Tor­nion­jo­ki­laak­sos­sa

Leka 22 -harjoituksessa Hawkit lentävät Pohjois-Suomessa

Hawkeja voi näkyä myös Meri-Lapissa.
Hawkeja voi näkyä myös Meri-Lapissa.
Kuva: ANNE TORVINEN

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Leka 22 -lentotoimintaharjoituksen Rovaniemen tukikohdasta käsin 2.–6.5.

Harjoituksessa on mukana kahdeksan Hawk-suihkuharjoituskonetta, joilla lennetään koulutusohjelmien mukaisia lentoja maanantaista torstaihin kello 8–21 välisenä aikana. Harjoitus päättyy perjantaina 6.5. ja koneet palaavat kotitukikohtaansa Tikkakoskelle iltapäivän aikana.

Leka 22 -harjoituksessa lennetään Rovaniemen, Kajaanin ja Ivalon välisellä alueella sekä Perämeren yllä Kemin ja Kokkolan välisellä merialueella. Lentotoimintaan sisältyy matalasuunnistuslentoja Pohjois-Suomen ja Pohjanmaan alueella sekä mittarilähestymisiä Rovaniemen, Oulun, Kittilän, Kuusamon ja Kajaanin lentokentille.

Harjoitusta johtava everstiluutnantti Kari Rusanen kiteyttää:

– Leka 22 -harjoitus on nuorimman Hawk-ikäryhmän ensimmäinen lentoharjoitus suihkukonekalustolla oman tukikohdan ulkopuolella. Harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa oppilaita toimimaan erilaisessa ympäristössä ja eri lentokentillä Pohjois-Suomessa. Oppilaat lentävät normaalia päivärytmiä enemmän lentokierroksia. Näin heille tulee paljon suorituksia lyhyellä aikajaksolla, mikä kehittää hyvin toimintarutiineja.

– LEKA22-harjoituksessa lennetään muun muassa suunnistuslentoja Rovaniemen tukikohdasta käsin. Suunnistuslentoja voi suuntautua myös Tornionjokilaakson alueelle. Lentoreitit määräytyvät vasta harjoituksen aikana kun ohjaajat tarkastavat sääolosuhteet ja lintumuuton tilanteen, Rusanen kertoo.