kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hä­vet­täi­si olla demari

On erikoista kun hallitus, jossa istuu kaksikin "työväenpuoluetta", junttaa pakkotyölakia. Toinen puolueista on vieläpä käskijän paikalla.

Hienommalta nimeltään laki on ristitty potilasturvallisuuslaiksi. Se on voimakas hyökkäys työntekijöitä ja heidän oikeuksiaan vastaan ja vaarallinen päänavaus, josta kaikkien alojen työntekijöiden on syytä olla huolissaan. Tätä voidaan ulottaa koskemaan muitakin kuin hoitotyötä tekeviä.

Koominen lisämauste farssiin saatiin, kun eduskuntatalon eteen kokoontuneeseen hoitajien mielenilmaukseen saapui puhumaan itsensä pitkän linjan ay-aktiiviksi esitellyt sdp:n kansanedustaja. Hän täräytti terävästi mikrofooniin, että hiljaa. Hävettäisi olla sosiaalidemokraatti.

Vasemmistoliiton suunnalta on kuulunut pientä purnausta.  Salkunkantajat pitävät porukan suurin piirtein ruodussa. En usko vasemmiston löytävän periaatteitaan enää hallituskauden loppumetreillä. Tähänkin asti on kaikki käynyt eläkeputken poistosta Natoa myöten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.