Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hä­ti­köi­dyt pää­tök­set häm­mäs­tyt­tä­vät

Ukrainan sodan takia ukrainalaiset tarvitsevat sivistyneen maailman tuen. Pakolaisvirta ulottuu Suomeen saakka. Suomen on huolehdittava osaltaan pakolaisista, myös tulijoiden terveydenhuollosta.

Viimeisen viikon aikana on tehty hätiköityjä päätöksiä. Pakolaisille ei tehdä asianmukaisia terveystarkastuksia maahan tullessa, vain osa tulijoista tulee vastaanottokeskusten kautta. Helsingin liikennelaitos sallii ilmaisen matkustamisen joukkoliikenteessä Ukrainan passilla, VR ilmaiset matkat kaukoliikenteessä. Lisäksi THL suunnittelee maskisuositusten höllentämistä.

Ukrainan väestöstä vain kolmasosa on saanut asianmukaiset koronarokotukset. Luotettavia koronavirustilastoja ei ole saatavalla. Ukrainassa on erittäin runsaasti monelle lääkkeelle vastustuskykyistä tuberkuloosia (MDR-TB). Viime lokakuussa on Ukrainassa todettu ensimmäinen poliotapaus Euroopassa viiteen vuoteen.

Vajaa kuukausi sitten olin Italiassa lomalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.