Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Hä­tä­pu­he­luis­sa esiin­tyi häi­riöi­tä – ­hä­tä­nu­me­ro toimii nyt nor­maa­lis­ti, vian syytä sel­vi­te­tään

Hätäpuheluissa esiintyi hetkellisiä häiriöitä koko maan alueella, Helsingin kaupungin pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

Häiriö kesti Hätäkeskuslaitoksen mukaan 15 minuuttia.

Häiriö alkoi noin kello 6.50, kertoo hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen STT:lle. Puhelut eivät tulleet järjestelmästä läpi, ja hätäkeskukset joutuivat siirtymään varajärjestelmään.

– Käytännössä tämä näkyi ihmisille pitkänä jonotusaikana. Jono pystyttiin purkamaan, kun varajärjestelmä saatiin käyttöön.

Matilainen arvioi, että häiriö koski muutamia kymmeniä soittajia, mutta hänellä ei ole tiedossa tarkkoja lukuja.

Hätäpuhelujärjestelmän häiriötä ei ole saatu vielä korjattua, ja keskukset käyttivät vielä noin yhdeksältä aamulla varajärjestelmiä. Tilanne ei aiheuta Matikaisen mukaan kuitenkaan enää häiriöitä kansalaisille.

Häiriön syytä selvitetään.

Juttua muokattu kello 8.51: hätänumero toimii nyt normaalisti. 9.25: lisätty Lasse Matilaisen kommentit.