Har­ras­tus: Koko perhe Sie­pa­kois­sa – tanssin iloa ja tal­koo­työ­tä

Iloset on aikuisten tanssiryhmä. Pieksut on kahdeksanvuotiaiden tanssiryhmä.
Iloset on aikuisten tanssiryhmä.
Iloset on aikuisten tanssiryhmä.
Kuva: Katja Mommo

Jokasyksyistä Siepakoiden syyskonserttia ei voitu vuoden päättyessä järjestää, mutta ryhmien esiintymisiä pääsi  ennen joulutaukoa katsomaan Saarenkylän nuorisoseuran talolle, Sanulle. Jokainen ryhmä esitti harjoittelemiaan esityksiä muutamille läheisilleen, ja esitykset myös kuvattiin kaikkien harrastajien katsottavaksi.

Viikon aikana sain kunnian olla yleisönä kahdeksanvuotiaiden Pieksujen esityksen lisäksi Siepakat-edustusryhmän esityksessä, ja itsekin pääsin esiintymään ensimmäistä kertaa ikinä.

Meidän perheessä kansantanssiharrastus alkoi yli kymmenen vuotta sitten, kun keskimmäinen lapsista ilmoitti haluavansa alkaa tanssimaan ”balehtia”. Erilaisia lasten tanssiharrastusmahdollisuuksia selvittäessäni huomasin ilmoituksen Siepakoiden toiminnasta, ja koska Sanulle oli helppo kulkea ja kuljettaa ja koska olin joskus nähnyt Siepakoiden upeita esityksiä, vein lapset kokeilemaan tanhua.

Myyntipuhe ”melkein kuin baletista” meni läpi ja näin harrastus alkoi meidän perheessä. Tällä hetkellä lapsistamme tanssia harrastaa vanhin, edustusryhmässä tanssiva esikoinen sekä syntymästään saakka tanhuharrastukseen kasvanut kahdeksanvuotias kuopus, joka aloitti heti kolme vuotta täytettyään.

Itsekin uskaltauduin tänä syksynä aloittamaan kansantanssin, kun Siepakoissa aloitti uusi aikuisten alkeet -ryhmä Iloset. Olen syyskauden ajan saanut kokea tanssinriemua, ja todeta, että ei se ole niin helppoa miltä näyttää, mutta hauskaa ja mukaansa tempaavaa kuten ajattelinkin!

Harjoitusten aikana unohtuu kaikki muu arki, sillä uuden opettelu vaatii keskittymistä, mutta ei tanssi silti totista touhua ole – päinvastoin.

Lisäksi hallitustyöskentelyyn mukaan lähteminen viime vuoden alussa on avannut silmiä siihen, mitä kaikkea tällaisen harrastusmuodon ylläpitäminen vaatii ja millaiset taustavoimat ja ammattilaiset harrastuksen toteuttamiseksi tarvitaan.

Siepakoista on näiden vuosien aikana tullut meille koko perheen harrastus – voisi ehkä sanoa että elämäntapa. Viikoittaisten harjoituksissa kulkemisen ja -kuljettamisten lisäksi koko perhe on ollut mukana konserteissa, esiintymisissä ja talkoissa, joiden tekemisellä mahdollistetaan ryhmien reissut koti- ja ulkomaille.

Kulunut vuosi on ollut haastava myös Siepakoille. Korona on sotkenut suunnitelmia harjoitusten, konserttien, leirien ja myös talkoiden osalta. Kuitenkin harjoituksia on pystytty turvallisuus huomioiden järjestämään, vaikka kaikkia suunniteltuja tapahtumia ei voitukaan toteuttaa.

Tanhu on parhaimmillaan koko perheen harrastus, suosittelen kokeilemaan!

Kaisa RajataloHarrastaja, harrastavien lasten äiti ja Siepakoiden hallituksen jäsen
Siepakoiden kevätkausi alkaa 11.1. Lisätietoja ryhmistä ja ilmoittautuminen: www.siepakat.net
Harrastus

Lähetä meille juttu!

Mitä teillä voi harrastaa? Missä ja milloin? Miten pääsee mukaan? Miksi se on kivaa? Kenelle se sopii?

Julkaisemme juttuja Rovaniemen harrastusmahdollisuuksista.

Kirjoita toiminnastanne enintään 1500 merkkiä ja liitä mukaan kuva.

Lähetä teksti ja kuva osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.