Pääministeri: Marin pa­hoit­te­lee toi­min­taan­sa

Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Har­ki­mon Liike Nyt osal­lis­tuu ko­koo­muk­sen vä­li­ky­sy­myk­seen

Kansanedustaja Harry Harkimo perusti Liike Nytin vuonna 2018.
Kansanedustaja Harry Harkimo perusti Liike Nytin vuonna 2018.
Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt

Liike Nyt osallistuu kokoomuksen laatimaan välikysymykseen hallitukselle.

Liike Nyt päätti kannastaan nettiparlamenttinsa avulla. Nettiparlamentti on Liike Nytin mukaan 14 000 rekisteröityneestä osallistujasta koostuva yhteisö.

Kysymys kuului, pitäisikö Liike Nytin allekirjoittaa kokoomuksen laatima välikysymys. Kolme neljästä nettiparlamentin vastaajasta kannatti välikysymystä.

Kokoomus jätti viime viikolla vaalikauden ensimmäisen välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta.

Toiseksi suurin oppositiopuolue on tyytymätön pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituksen tuoreeseen budjettiesitykseen ja arvostelee hallitusta pysyvistä menolisäyksistä ilman pysyviä tulonlähteitä.

Liike Nytin vaikuttajat perustelivat kantaansa välikysymykseen muun muassa sillä, että "hallituksen toiminta on omiaan heikentämään valtiontaloutta ja käyttämään mahdollisesti tulevaisuudessa tarvittavan elvytysvaran liian aikaisin".

– Saimme paljon myös perusteluja, joissa kannatettiin välikysymykseen liittymistä, mutta sitä pidettiin silti liian aikaisena opposition toimena. Moni ajattelee, että on ihan reilua antaa hallitukselle aikaa toteuttaa esimerkiksi niitä työllisyystoimia, joista koituneilla säästöillä nyt päätettyjä menoja aiotaan rahoittaa, Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo sanoo tiedotteessa.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa.

Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta.

Oppositiossa ovat kokoomuksen ja Liike Nytin lisäksi myös perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.

Liike Nytin Harkimo kuului aiemmin kokoomukseen.