Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hä­peäl­lis­tä toi­min­taa

Vesa Puuronen unohtaa, että perustuslaissa säädetään niin ympäristöstä kuin omaisuuden suojasta (LK 11.1.). Omaisuuden suoja on perustuslain mukaan turvattu. oisen omaisuuden vahingoittaminen tai turmeleminen on aina perustuslain vastaista.

Sierilän voimalaitoksen vastustaminen on voimassa olevien lakien vastustamista, koska se tuomioistuin, jolle kuuluu vesitalousluvan myöntäminen, on myöntänyt siihen vesilaissa säädetyn lupaprosessin perusteella rakennusluvan. Nämä lupaprosessit ovat oikeusharkintaa, jossa tuomioistuimet päättävät voimassa olevien eduskunnan säätäminen lakien mukaisesti. Vesitalousluvat perustuvat aina intressivertailuun ja ovat niiden perusteella sidoksissa paikalliseen vesistöön. Kalatalousvelvoitteiden muuttaminen perustuu lisäksi vesilain säännökseen.

Kalatalousvelvoitteiden muuttamisesta päättää aluehallintovirasto, jonka päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Aluehallintovirasto ratkaisee vesilain mukaisesti Lapin ely-keskuksen hakemuksen sekä siitä tehdyt arviot ja muistutukset

Laskelma, johon kirjoituksessani viittasin, on ollut Lapin Kansassa kaikkien luettavissa 11.2.2019.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.