Hän on vuoden 2019 Sisukas si­mo­lai­nen - "yl­lä­tys läm­mit­tää mieltä"

Sisukas simolainen valinta kohdistui tänä vuonna Simon kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Hamariin.
Sisukas simolainen valinta kohdistui tänä vuonna Simon kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Hamariin.

Täysin puskista tullut yllätys hämmensi vuoden 2019 sisukkaan simolaisen Helena Hamarin. Hän jatkaa politiikassa keskustapuolueen valtuutettuna ja Simon kunnanhallituksen puheenjohtajana vielä ainakin seuraaviin vaaleihin saakka, jonka jälkeen on mielessä Eläkeliiton toiminnat.

–Tämä täydellinen yllätys tietenkin lämmittää mieltä ja sydäntä. Nyt toisen kerran yleisöäänestyksenä suoritetun valinnan kohdistuminen minuun tuntuu todella hyvältä. Kun ihmiset luottavat ja tykkäävät, on siitä oltava onnellinen, hymyili alkuhämmennyksestä toipunut Hamari.

Nuorena sisukas simolainen viihtyi aktiivisesti nuorten parissa, jota kannusti nuorisotoimessa työskentely. Sitten tuli muita harrastuksia ja mitä iäkkäämmäksi itse tulee, alkoivat varttuneempien asiat kiinnostaa aina enemmän ja enemmän.

–Simolaisuus merkitsee minulle sitä, että täällä on hyvä olla ja asustaa. Aktiivisuus on sitä todellisuutta, mitä enemmän toimintaa sitä toimeliaampi itse olen. Kunta voi hyvin, ja siihen riittää meiltä jokaiselta simolaiselta positiivinen asenne.

Hämmennys valtasi sisukaan simolaisen Helena Hamarin

–Minä toivon, että kunta pysyy itsenäisenä. Sisukas simolaisuus ei vaadi minulta lisäsisukkuutta, vakuuttaa Helena.

Sisukasta simolaista ennen julkistusta arvioinut Simon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Martti Ruotsalainen korosti kunnan teeman olevan sisukkuus. Tämän kertaisesta valinnasta hän piti tärkeänä pitkään ansiokasta työtä tehneenä simolaisten hyväksi.

–Työtä vuorotta toimeliaasti ja tehokkaasti. Erinomainen organisoija ja laajakatseinen. Aina aikaa kuntalaisille. Henkeen ja veree simolainen osallistuja. Hän on paras mahdollinen, ylisti Ruotsalainen sisukasta simolaista 2019.

– Olen erittäin onnellinen valinnasta. Juhla oli taas kerran hieno tapahtuma ja sali tupaten täynnä sekä ohjelma mieliinpainuva. Tunteita nosti Simolle laulettu onnittelulaulu, jonka juhlayleisö lauloi Jouni Someron säestämänä, iloitsi Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila.

Jouni Somero tarjosi yleisölle juhlavan pianokonsertin. Ohjelmistoon kuuluivat myös yleisöä naurattaneet jutut. Somero tulkitsi E. Melartin Juhlamarssin, Edit Sohlströmin Elegian, Toivo Kuulan Häämarssin, Heino Kasken Yö merenrannalla,Jean Sibeliuksen Kuusi op.34/1 ja Oskar Merikannon Kesäillan valssin.

Syyskuussa järjestetyssä heijastin kilpailuun tuli 98 vastausta, joista koululaisilta 97. Aseman alakoulun oppilaan Eerika Paason esitys suojelusenkeli, joka suojaa meitä kaikkia valittiin parhaaksi. Maksniemen alakoulun oppilas Jenni Siponen pupujussi hangessa, jossa enkeli, tähdet ja kuu loistivat talven riemua oli yksi valinnan kohteista.