ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Haminan mursu kon­ser­voi­daan esille ylei­sö­näyt­te­lyyn – eläimen suo­lis­to ja vatsa olivat täysin tyhjiä, selvisi ruu­miin­avauk­ses­sa

Haminassa ja Kotkassa liikkunut mursu tulee konservoituna esille yleisönäyttelyyn. Mursulle tehtiin ruumiinavaus Ruokavirastossa torstaina. Seuraavaksi eläimen nahka ja luusto siirretään Luonnontieteelliseen keskusmuseoon.

– Luomuksessa (Luonnontieteellinen keskusmuseo) mursu tulee säilymään parhaalla mahdollisella tavalla ja se on tutkijoiden käytettävissä. Mursu on herättänyt paljon huomiota, ja siksi eläin tullaan konservoimaan yleisönäyttelyyn tarinansa kera, kertoo eläintieteen yksikön johtaja Pasi Sihvonen tiedotteessa.

Mursun nahan, luiden ja DNA:n avulla pystytään arvioimaan eläimen ikä, lähimmät geneettiset sukulaiset ja saadaan tietoa sen elinympäristöstä.

Luonnontieteellisen keskusmuseon kokoelmissa on ennestään kaksi mursun luurankoa 1840-luvulta. Näistä toinen on yleisön nähtävillä.

Vakava nälkiintyminen oli vähintäänkin merkittävänä osasyynä Kymenlaakson mursun kuolemaan, kerrotaan Ruokavirastosta STT:lle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.