Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Hal­li­tus mah­dol­lis­tai­si or­ja­työn

Kirjoittaja ei ole tyytyväinen Petteri Opron hallituksen toimiin.
Kirjoittaja ei ole tyytyväinen Petteri Opron hallituksen toimiin.
Kuva: Pekka Kallasaari

Perussuomalaisten kuulee usein väittävän "haittamaahanmuuttajien" olevan työtä vieroksuvia luusereita. Onko puolue tietoinen ranskalaisen tiedemiehen Arthur de Gobineaun määrittelystä, jonka mukaan suomalaiset ovat "rumia, laiskoja ja puhtaaseen keltaiseen rotuun kuuluvia pohjoisen neekereitä"?

Gobineau erotti eurooppalaisten kansojen arvojärjestyksessä suomalaiset muista skandinaaveista alemmaksi niin kieleltään, mieleltään kuin väriltäänkin. Voi tietenkin olla, että hänellä oli vaikeuksia värin määrittelyssä, koska ulkoilmassa elävien, kaskisavujen seassa huhtoneiden savupirttisuomalaisten ihon väri ei kovin valkoisena hohtanut.

Ylen Kova talous-haastattelussa eräs perheyhtiön hallituksen puheenjohtaja väitti "suomalaisten työhalujen hiipuneen". Keiden työhaluja, se ei haastattelusta käynyt ilmi. Hän puhui nykysukupolvesta, jonka "työtahti vaatisi kohentamista".

Lääkkeeksi hän tarjosi ahkeruuden lisäämistä, yhteisöveron poistoa, ilmaistyön lisäämistä, vapaapäivien poistoa ja työaikojen pidentämistä ilman korvausta. Syyn velttoiluun hän löysi liian anteliaista sosiaalietuuksista. Hänen yrityksensä ideologian mukaan pitäisi säätää lait, jotka mahdollistaisivat orjatyön käytön. Orjatyövoittoja ei tulisi verottaa.

Hallituksemme on valmis noihin toimiin silläkin uhalla, että ne saattavat lamauttaa maan talouden. Mitä tulee "liian anteliaaseen" sosiaaliturvajärjestelmään, yrittäjä ei ollut huomannut oleellista asiaa.

Monimutkaista moniluukkusysteemiä pyörittää valtava "tukityöllistettyjen luusereiden" joukko, joka pallottelee työttömiä luukulta toiselle aktiivi- ja muiden työttömien nöyryytysjärjestelmien nimissä. He järjestelevät työttömille yksityisfirmojen rahastamia, naurettavia cv- ja työnhakemuskursseja ja heittävät hakemuksia paperinsilppuriin väärään kohtaan kirjoitetun tiedon vuoksi.

Mitä tapahtuisi, jos tämä lopetettaisiin? Yrittäjän nimeämien laiskureiden lisäksi "tukityöllistettyinä" elätetyt paperinpyörittäjät jäisivät turvaverkkojen ulkopuolelle, vaikka nyt kuvittelevat, että heille maksettava kuukausipalkka on muka korvausta oikeasta ja tuottavasta työstä.

Taitaisi tulla valtion kirstunvartijoille hätä käteen, kun valtion kassa ammottaisi tyhjänä, kun vähiksi käyvät veroeurotkin jaetaan meille hyväosaisille verohelpotuksina.