pääkirjoitus: Sodan pelko on turha, Venäjä ei ole hyök­kää­mäs­sä Suomeen

kolumni: Pes­si­mis­ti tietää, että kesä meni jo – on jo aika stres­sa­ta tulevaa talvea

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Hal­li­tus haluaa kii­reh­tiä muu­tos­ta: Öl­jy­läm­mi­tyk­sen kor­vaa­mis­re­mon­tis­ta saa tu­han­sien eurojen alen­nuk­sen

Tavoitteena on nopeuttaa Suomen siirtymistä pois öljyllä lämmittämisestä.

Helsinki
Lapissa on paljon öljylämmitteisiä omakotitaloja. Arkistokuva.
Lapissa on paljon öljylämmitteisiä omakotitaloja. Arkistokuva.
Kuva: Arto Liiti

Hallitus päätti puoliväliriihessä, että öljylämmityksestä luopumiseen ostetusta remonttityöstä saa tavallista suuremman kotitalousvähennyksen vuosina 2022–2027. Tavoitteena on nopeuttaa Suomen siirtymistä pois öljyllä lämmittämisestä.

Lämmitystapamuutoksissa kotitalousvähennyksen enimmäismäärä kasvaa nykyisestä 2 250 eurosta 3 500 euroon ja korvausprosentti 40:stä 60:een.

Täyden 3 500 euron tuen saa tuloverotuksessa siis takaisin, jos yritykseltä ostettu lämmitysremontin työ maksaa 6 000 euroa tai enemmän. Tämän hintaisesta remontointipalvelusta itse maksettavaksi osuudeksi tulisi 2 500 euroa. Edullisemmista remonteista saa takaisin 60 prosenttia sadan euron vuotuisella omavastuulla vähennettynä. Kotitalousvähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista.

Vähennys on kuitenkin henkilökohtainen, joten esimerkiksi kahden yhdessä asuvan ihmisen taloudessa 12 000 euron remonttityöstä tulisi maksettavaksi vain 5 000 euroa.

Jos kotitalousvähennystä haluaa hyödyntää, se tulee itse ilmoittaa veroilmoituksessaan.