tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Hal­li­tus ajaa pal­kan­saa­jat lak­koi­le­maan

Hallitusohjelma heikentää työntekijän arkea ja oikeuksia. Työsuhteisiin liittyvä epävarmuus näkyy monella tavalla. Meille on jäänyt epäselväksi, miksi hallitus pyrkii toimillaan vaikeuttamaan työntekijöiden pääsyä vakituiseen työsuhteeseen.

Hallitus on ottanut selkeän ideologisen kannan myös koulutukseen. Poistamalla aikuiskoulutustuen hallitus osoittaa vahvasti, että oikeus kouluttautua on vain niillä, joilla on siihen varaa. Jäsentemme itsensä kehittäminen on onnistunut parhaiten aikuiskoulutustuen avulla. Nyt sitä ollaan lakkauttamassa.

Jäsenistömme haluaa tehdä työnsä rauhassa. He haluavat kehittyä työssään, tehdä työnsä hyvin ja kehittää työelämäänsä paremmaksi turvallisessa ja vakaassa työsuhteessa.

Julkisella puolella työvoimakustannus on suurin kuluerä ja parhaiten säästöjä saadaan työhyvinvointiin satsaamalla. Jokainen euro, sijoitettuna työhyvinvointiin, tulee tutkituksi takaisin nelinkertaisena ja tästä hyötyy työnantaja.

Vastustamme hallituksen kaavailemia työelämää heikentäviä ja sosiaaliturvaa kurjistavia toimia. Yhdessä olemme valmiita tekemään kaikkemme, jotta voisimme turvata jäsentemme toimeentulon ja tulevaisuuden.

Onko todellakin niin, että hallituksen tahtotilana on paitsi jakaa yhteiskunta köyhiin ja rikkaisiin myös palata luokkayhteiskuntaan sekä ajaa työväki barrikadeille?

Kirjoittajat ovat JHL:n Oulun seudun ja Lapin alueen aktiiveja.