Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Green­pea­cen mie­len­il­maus Tor­nios­sa on päät­ty­nyt – jär­jes­tö oli estänyt kaa­su­tank­ke­rin ran­tau­tu­mi­sen

Järjestö vaatii Suomen valtiota kieltämään fossiilisten polttoaineiden tuonnin Venäjältä.

Helsinki
Greenpeacen mielenosoitukseen osallistuneet kiipeilijät nousivat terminaalin lastausvarsiin Röyttässä.
Greenpeacen mielenosoitukseen osallistuneet kiipeilijät nousivat terminaalin lastausvarsiin Röyttässä.
Kuva: Greenpeace

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mielenilmaus Röyttän satamassa Torniossa Lapissa on päättynyt. Järjestö ilmoitti asiasta Twitterissä.

Greenpeace oli estänyt valtionyhtiö Gasumin operoiman, nesteytettyä maakaasua kuljettavan aluksen rantautumisen satamaan.

Coral Energice -nimisen, Venäjältä tulleen aluksen oli ollut määrä rantautua Greenpeacen mukaan noin puoli seitsemältä aamulla. Greenpeacen mielenosoittajat olivat järjestön mukaan nousseet terminaalin lastausvarsiin ja lisäksi melojat estivät alusta kiinnittymästä laituriin.

Greenpeace vaati mielenilmauksen avulla Suomen valtiota kieltämään fossiilisten polttoaineiden tuonnin Venäjältä.

Tavoitteena oli ollut Greenpeacen ilmasto- ja energia-asiantuntija Olli Tiaisen mukaan saada vastauksia myös siihen, miksi venäläisen kaasun tuominen jatkuu, vaikka omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoi jo elokuussa Helsingin Sanomille, että pyrkimyksenä on päästä venäläisestä energiasta eroon ja että nesteytetyn maakaasun tuonnin Venäjältä täytyy loppua.

Oulun poliisin johtokeskuksen yleisjohtaja Ilkka Reinola kertoi aiemmin päivällä STT:lle, että tilanne satamassa oli ollut rauhallinen ja vakaa. Poliisi ei ollut suunnitellut siirtää aktivisteja pois satamasta.

Gasumin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Olga Väisänen kommentoi STT:lle aiemmin päivällä, että yhtiö odottaa Greenpeacen operaation päättymistä, jonka jälkeen alus aikoo rantautua Röyttän satamaan.

Greenpeace oli estänyt Gasumin toisen laivan rantautumisen Nynäshamnissa, Ruotsissa viime viikolla.