pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Fingrid laa­jen­taa Kit­ti­län säh­kö­ase­man toi­min­ta­var­muut­ta 9 mil­joo­nal­la – suu­rim­pia käyt­tä­jiä neljän kunnan lisäksi Levin ja Yl­läk­sen hiih­to­kes­kuk­set

Fingrid laajentaa sähköntoimitusvarmuutta Kittilän kunnassa sijaitsevalla Isoniemen sähköasemalla. Hankkeella parannetaan alueen sähköverkon luotettavuutta.

Sähköasemalle rakennetaan muun muassa toinen päämuuntaja ja isommat kytkinlaitokset. Urakoiden arvo on yhteensä noin 9 miljoonaa euroa ja koko projekti valmistuu syksyllä 2021.

Toinen päämuuntaja ja kytkinlaitoksien laajentaminen helpottavat jatkossa poikkeustilanteiden hallintaa ja lisäävät siten sähkön toimitusvarmuutta.

Suurimpia sähkön kuluttajia alueella ovat Ylläksen ja Levin laskettelukeskukset sekä Enontekiön, Muonion, Kittilän ja Kolarin kunnat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.