työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

EU:n il­mas­to­ta­voi­te kova, Suomen kovempi

Euroopan parlamentti äänesti uusista ilmastotavoitteista. 2030 mennessä EU:n päästöjä vähennetään 60 prosentilla 1990 verrattuna. 2050 unionin pitäisi olla hiilineutraali.

EU:n tavoite on kova, Suomen vielä kovempi. Nyt puolet Suomen hiilidioksidipäästöistä (CO2-päästöistä) on EU:n päästökauppajärjestelmän piirissä. Siihen kuuluvat lähinnä teollisuus ja yli 20 MWh:n energiantuotanto. Päästökaupan idea on vähentää siihen kuuluvien yritysten päästöoikeuksia vuosi vuodelta.

Toista puoliskoa, noin 26 miljoonaa CO2-tonnia yritetään puolittaa tukemalla uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä ja rankaisemalla fossiilisia energiavaihtoehtoja. Samaa kaavaa EU:n tarkoitus on käyttää, kun uusia vaativia päästötavoitteita ryhdytään toteuttamaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.