Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

EU päättää ta­lous­pa­kot­teis­ta, jos Venäjä ei taivu – Lapissa pa­kot­teet saat­tai­si­vat hei­ken­tää tuon­ti­puun saa­ta­vuut­ta en­ti­ses­tään

Jos Venäjä ei suostu neuvottelupöytään Itä-Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi, asettavat Yhdysvallat, EU ja Iso-Britannia tuntuvia talouspakotteita. Pakotteet koskevat vientiä, tuontia sekä rahoitusta. Pakotteita voidaan asettaa myös yksittäisille henkilöille.

Euroopan Unioni on kertonut ilmoittavansa pakotteista tänään tiistaina 22. helmikuuta.

Tunnelmat ovat epätietoiset ja odottavat. Lapin Kansa tiedusteli Lapin kauppakamarilta, mitä pakotteet voisivat tarkoittaa Lapin elinkeinoille.

Sumuinen näkymä

Lapin kauppakamarin johtaja Liisa Ansala viestitti tiistaina päivällä, että tässä vaiheessa ei ole vielä syntynyt näkemystä pakotteiden paikallisvaikutuksista.

Kauppakamarin mukaan Venäjän tuontipuuta käyttävät yritykset saattaisivat kokea raaka-ainepulaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.