Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ete­lä­man­te­reel­la lumi on ki­vi­ko­vaa, joten te­la­mat­toon pannaan nas­tat – "­Ro­va­nie­mel­lä on ark­ti­sen tek­no­lo­gian asian­tun­te­mus­ta"

Mika Kalakoski kävi hankkimassa Rovaniemeltä kahdeksan kelkkaa. Ilkka Korteniemi valitsi oikeanlaiset kelkat Suomen tutkimusasemalle .

Rovaniemi
Ilmatieteenlaitoksen Etelämannertutkimuksen päällikkö Mika Kalakoski saapui Rovaniemelle tarkastamaan Antarktikselle hankittua kalustoa.
Ilmatieteenlaitoksen Etelämannertutkimuksen päällikkö Mika Kalakoski saapui Rovaniemelle tarkastamaan Antarktikselle hankittua kalustoa.
Kuva: Jussi Leinonen

Mika Kalakoski on saapunut Rovaniemelle katsomaan Antarktikselle hankittua välineistöä. Hän on  Ilmatieteenlaitoksen etelämannertutkimuksen päällikkö. Suomen Etelämanner-tutkimusasema Aboalle viedään rovaniemeläisiä Lynx Commander E-TEC 600 -moottorikelkkoja yhteensä kahdeksan. Oikeanlaisten kelkkojen valinta on vienyt vuosia.

Edelliset tutkimusasemalle hankitut kelkat ovat vuodelta 1999.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita