Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ete­lä­man­te­reel­la lumi on ki­vi­ko­vaa, joten te­la­mat­toon pannaan nas­tat – "­Ro­va­nie­mel­lä on ark­ti­sen tek­no­lo­gian asian­tun­te­mus­ta"

Mika Kalakoski kävi hankkimassa Rovaniemeltä kahdeksan kelkkaa. Ilkka Korteniemi valitsi oikeanlaiset kelkat Suomen tutkimusasemalle .

Rovaniemi
Ilmatieteenlaitoksen Etelämannertutkimuksen päällikkö Mika Kalakoski saapui Rovaniemelle tarkastamaan Antarktikselle hankittua kalustoa.
Ilmatieteenlaitoksen Etelämannertutkimuksen päällikkö Mika Kalakoski saapui Rovaniemelle tarkastamaan Antarktikselle hankittua kalustoa.
Kuva: Jussi Leinonen

Mika Kalakoski on saapunut Rovaniemelle katsomaan Antarktikselle hankittua välineistöä. Hän on  Ilmatieteenlaitoksen etelämannertutkimuksen päällikkö. Suomen Etelämanner-tutkimusasema Aboalle viedään rovaniemeläisiä Lynx Commander E-TEC 600 -moottorikelkkoja yhteensä kahdeksan. Oikeanlaisten kelkkojen valinta on vienyt vuosia.

Edelliset tutkimusasemalle hankitut kelkat ovat vuodelta 1999.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.