Eri­tyis­ryh­mien har­ras­ta­ja­teat­te­ril­le olisi ti­laus­ta Kemissä

Anna Aula ja Hannu Hyvönen ovat yhteisöteatteriesityksen päähenkilöt.

Hannu Hyvönen (vas.), Olli Halttu, Anne Aula, Anu Aula ja Kimmo Tuppurainen harjoittelevat yhteisöteatteriesitysta Leipätehtaalla.
Hannu Hyvönen (vas.), Olli Halttu, Anne Aula, Anu Aula ja Kimmo Tuppurainen harjoittelevat yhteisöteatteriesitysta Leipätehtaalla.
Kuva: Taina Nuutinen-Kallio

Anna Aula ja Hannu Hyvönen ovat pääosissa Kuvauksia rakkaudesta -yhteisöteatteriesityksessä. Koronasta johtuen esitystä ei kuitenkaan esitetä livenä, vaan se on kuvattu ja katsottavissa Youtubessa.

Aula ja Hyvönen ovat päässeet harrastamaan teatteria Kemin kaupungin Ilmi-projektin myötä. Ennen yhteisöteatteriesitystä Aula ja Hyvönen osallistuivat kehitysvammaisten teatterikurssille.

Tukihenkilö mukana

Kuvauksia rakkaudesta on syntynyt Leipätehtaan toimintakeskuksella käyvien kemiläisten kehitysvammaisten ja heidän läheistensä pohdinnoista. Esityksen on ohjannut projektityöntekijä ja teatteritaiteilija Anna-Maria Vänskä. Esityksessä näyttelevät myös Kemin kaupunginteatterin ammattinäyttelijät Olli Halttu ja Kimmo Tuppurainen sekä Anna Aulan tukihenkilönä toimiva sisko Anu Aula.

Mukavaa puuhaa

Kuvauksia rakkaudesta koostuu kohtauksista, joissa kuvataan eri tavoin rakkautta. Esityksestä voi huomata, että rakkaus ei aina tarkoita vain perhosia ja ruusun terälehtiä.

Hannu Hyvönen kertoo, että esityksen tekeminen on ollut mukavaa puuhaa.

– Olemme harjoitelleet aika paljon. Kokemus teatterin tekemisestä on ollut hyvä, Hyvönen kertoo.

Esityksessä nähdään myös musiikkiesityksiä. Anna Aula esittää siskonsa kanssa Johanna Kurkelan Rakkauslaulun ja Hannu Hyvönen Jesse Kaikurannan Järjetön rakkaus -kappaleen.

Repliikit vaikeita

Hannu Hyvönen ja Anna Aula kertovat, että teatterin tekemisessä vaikeinta on repliikkien opetteleminen. Lavalle nouseminen ja esiintyminen kuitenkin mukavaa ja se palkitsee tehdyn työn.

Ammattinäyttelijät Halttu ja Tuppurainen ovat samoilla linjoilla: myös heidän ajatuksensa teatterin tekemisestä ovat saman suuntaisia.

Anna-Maria Vänskä kertoo, että Kemissä erityisryhmien harrasteteatterille olisi tilausta perintovaroilla rahoitetun Ilmi-hankkeen päättymisen jälkeenkin.